Echtscheiding en kinderen

Het is een vervelende situatie wanneer u een advocaat nodig heeft bij uw echtscheiding en kinderen mogen hier zeker niet te veel van meekrijgen. Toch is het ook belangrijk om bij echtscheiding kinderen een stem te geven en in ieder geval alle afwegingen goed en weloverwogen te nemen. Natuurlijk kan het ook zijn dat u onze advocaat alleen nodig heeft voor het vorderen van de echtscheiding en kinderen hier überhaupt niet veel van mee hoeven te krijgen. Het is hoe dan ook verstandig om in een zo vroeg mogelijk stadium advies in te winnen tijdens dit emotionele proces bij Camps Advocatuur.

Echtscheiding en kinderen: waar moet u aan denken?

Wanneer u van uw partner gaat scheiden zijn er veel zaken waar u aan moet denken. Dit kan gaan om relatief kleine dingen, maar soms ook zeer grote onderdelen van uw leven, zoals de woonplek. Daarbij is het van belang dat u het overzicht tijdens het emotionele proces bewaart. Iets wat niet altijd eenvoudig is. Een advocaat kan met u doornemen waar aan gedacht moet worden tijdens de echtscheiding en wanneer u kinderen heeft wordt ook naar de afspraken omtrent bijvoorbeeld omgangsregelingen, gezag en alimentatie gekeken. Kortom houdt onze advocaat rekening met de emotionele belasting die de cliënten tijdens dit proces meemaken en zorgen wij ervoor dat u overzicht bewaart tijdens de echtscheiding en kinderen zo min mogelijk worden belast.

Hoe gaan wij te werk?

Wanneer u de hulp van onze advocaten inschakelt bij echtscheiding en kinderen hierbij betrokken zijn zullen wij veel oog hebben voor diverse aspecten rondom de omgang, voogdij en kosten. Zo kan onze advocaat u helpen bij het opstellen van een ouderschapsplan. In een ouderschapsplan worden afspraken vastgelegd die ouders maken over de uitoefening van het ouderschap na een scheiding. Daarbij wordt bepaald wie voor de kinderen zorgt en worden afspraken gemaakt over onder andere voeding, alimentatie, verzorging en straffen en belonen. Scheidende ouders die gezamenlijk het gezag hebben over hun minderjarige kinderen moeten verplicht een ouderschapsplan maken.

Wanneer u ons inschakelt voor uw echtscheiding en kinderen betrokken zijn kunnen wij u dus goed helpen. U kunt er als ex-partners voor kiezen om samen een advocaat in de arm te nemen, waarbij u dus samen de scheiding en zaken omtrent de kinderen moet regelen met de hulp van onze advocaat. Lukt dit niet dan is het ook mogelijk om zelf voor een advocaat te kiezen, omdat overleg bijvoorbeeld niet meer mogelijk is. De advocaten van beide partijen zullen dan overleggen en eventueel worden de wensen voorgelegd aan de bevoegde rechtbank. Meer over ons vindt u op onze website en veel van uw vragen zullen ook vooraf beantwoord kunnen worden in de veelgestelde vragen sectie of wanneer u contact met ons opneemt.

Wacht niet te lang en neem contact met ons op

Wilt u graag hulp inschakelen bij uw echtscheiding en kinderen een zo prettig mogelijk proces geven, waarbij ze zo min mogelijk narigheid meekrijgen omdat dit via ons verloopt? Dan bent u aan het juiste adres bij Camps Advocatuur. Wij luisteren naar de kinderen wanneer gewenst, maar zorgen er ook vooral voor dat ze zo min mogelijk belast worden in deze emotionele situatie. Heeft u vragen of wilt u onze hulp inschakelen? Mail dan naar info@campsadvocatuur.nl of bel naar (053) 43 13 772.